Profesor matematike izbo majku nožem u Beogradu: Sud dao konačnu reč u slučaju koji je šokirao Srbiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2020, 18:52

Profesor matematike izbo majku nožem u Beogradu: Sud dao konačnu reč u slučaju koji je šokirao Srbiju

Prišao sa leđa nesrećnoj ženi u kuhinji i nožem joj zadao ubode u predelu glave, lica i grudnog koša

Profesor matematike Branko Sretenović (50) presudom Apelacionog suda u Beogradu pravosnažno je osuđen na dve i po godine zatvora jer je u januru 2019. godine u stanju bitno smanjene uračunljivosti nožem izbo svoju majku i teško je povredio u porodičnom stanu na Čukarici.

Ovom odlukom koja je danas objavljena, potvrđena je presuda Višeg suda u Beogradu kojom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Sretenović osuđen zbog krivičnog dela teška telesna povreda.

Prema potvrđenoj presudi, on je majci u kuhinji prišao sa leđa i kuhinjskim nožem joj zadao više uboda, nanavši joj tom prilikom teške povrede u predelu glave, lica i grudnog koša.

Smrtni ishod sprečen je blagovremenim i i adekvatnim lečnjem, navodi se u presudi.

U obrazloženju svoje odluke, Apelacioni sud je naveo da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti uzeo u obzir da okrivljeni nije do sada osuđivan, da je priznao relevantne činjenice, te da je ispoljio osećaj krivice i kajanja, kao i da otežavajućih okolnosti nema.

Na visinu kazne koja mu je izrečena, uticala je društvena opasnost krivičnog dela i nastala posledica, stepen krivice, zatim okolnost da se majka nije pridružila krivičnom gonjenju, njegovo ponašanje posle izvršenog krivičnog dela, motivi zbog kojih je to učinio, ali i okolnost da je doprineo efikasnijem obaveštavanju hitne službe Doma zdravlja i uticao da se ženi što pre pomogne, navodi Apelacioni sud.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.