Profesor iz Graca traži smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI

Izvor: Blic, 29.Dec.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor iz Graca traži smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI

Jedan profesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svetu zahtevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI.

Profesor muzičkih nauka Rihard Parnkut je na sajtu Univerziteta objavio članak u kojem je izrazio negodovanje zbog zabrane kontracepcije od strane crkve i okrivio je papu za milione umrlih od side.

On je, u diskusiji na ovu temu, istakao da je protivnik smrtne kazne, ali je upitao ne bi li neko ko je odgovoran za milione mrtvih trebalo da bude kažnjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smrću.

Brojne protesne note navele su Univerzitet u Gracu na reakciju i ta ustanova se distancirala od svog profesora koji je potom povukao komentar sa sajta Univerziteta.

Portparol Univerziteta Andreas Švajger izrazio je zaprepašćenje objavljenim sadržajem i podvukao da se ne radi o stavu ustanove, već ličnom stavu Parnkuta, koji je inače rodom Australijanac.

Dekan Helmut Konrad naložio je da se tekst ukloni sa sajta i zameni izvinjenjem autora. On je naglasio da lični stavovi, koji nemaju veze sa naučnim radovima, neće biti tolerisati na veb stranicama Univerziteta.

Povezane vesti: U Srbiji sa HIV-om živi 1.647 osoba Kineske bolnice uskraćuju lečenje zaraženim HIV-om Papa: Jevreji kao narod nisu krivi za smrt Isusa UN pozdravile promenu stava pape o kondomima Papa podržao korišćenje kondoma

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Profesor: Smrtna kazna za papu

Izvor: B92, 29.Dec.2012

Grac -- Jedan profesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svetu zahtevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI zbog zabrane kontracepcije...Profesor muzičkih nauka Rihard Parnkut je na sajtu Univerziteta objavio članak u kojem je izrazio negodovanje zbog zabrane kontracepcije od strane crkve...

Nastavak na B92...

Zatražio smrtnu kaznu za papu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Dec.2012

GRAC - Jedan profesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svijetu zahtijevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI zbog zabrane kontracepcije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Profesor iz Graca zatražio smrtnu kaznu za papu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2012, 03:12

BEČ -..Jedan profesor sa Univerziteta u Gracu izazvao je pažnju u svetu zahtevajući smrtnu kaznu za papu Benedikta XVI...Profesor muzičkih nauka Rihard Parnkut je na sajtu Univerziteta objavio članak u kojem je izrazio negodovanje zbog zabrane kontracepcije od strane crkve i okrivio je papu za milione...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.