Profesor heroj spasavao decu iz zapaljenog autobusa a izgubio je sina i cerku u njemu Sada se bori za sopstveni zivot

Izvor: medio.rs, 22.Jan.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor heroj spasavao decu iz zapaljenog autobusa a izgubio je sina i cerku u njemu Sada se bori za sopstveni zivot

Pretpostavlja se da nesreću nije izazvao ljudski faktor, no to je zasad nemoguće službeno potvrditi. Iz policije su rekli kako je istraga komplikovana jer su izjave preživelih kontradiktorne i konfuzne

Priča o profesoru heroju koji je spašavao mađarske učenike iz gorućeg autobusa nakonsaobraćajne nesreće u Italiji nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Ceo svet o Vaju Gejgju, profesoru fizičkog piše kao o heroju koji je ulazio u autobus ne razmišljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << o sopstvenom životu, kako bi spasao što više dece, a u isto je vreme izgubio i sina i ćerku koji su takođe bili u autobusu, prenosi mađarski Index.

Smrt sina potvrdio je jutros generalni konzul Mađarske u Milanu. Poslednji pozdrav mladom Balaszu na svojoj su Fejsbuk stranici objavili iz njegovog bivšeg hokejaškog kluba.

– Tužnog srca se pozdravljamo od našeg igrača Balasza. Uvek ćemo te nositi u našim sećanjima. Počivaj u miru – napisali su između ostalog na stranici.

Erika Vaj, profesorova supruga, koja je preživela nesreću, u razgovoru za Korijere de la sera je rekla kako su njen suprug i ćerka, 18-godišnja Laura, sedeli jedno pored drugog u vreme požara.

Foto: Tanjug/AP/Italian Firfighters/ANSA

– Kada se autobus zabio u zid ćerka je skliznula sa sedišta. Gejgju je pokušao da je izvuče ali ga je tada udar odbacio pet metara dalje od nje i već je bilo prekasno. Video je samo vatru, ništa drugo. Oseća se krivim i ne može da oprosti sebi što je nije spasio – rekla je Erika koja tada još nije znala da je preminuo i njihov sin Balazs.

Profesor je takođe u teškom stanju, i ima brojne opekotine. Uzrok tragedije još je nepoznat.

Foto: Tanjug/AP/Italian Firfighters/ANSA

– Sada pokušavamo što pre da utvrdimo identitete nastradalih. Policija, doktori, forenzičari, ljudi iz konzulata, svi zajedno radimo na slučaju. Radimo što brže možemo, a sa podacima možemo izaći u javnost tek kad istraga bude završena. Uzrok je zasad nepoznat – kazali su iz italijanske policije na pres konferenciji održanoj u nedelju u prepodnevnim časovima.

.

Podsetimo, u petak uveče u Italiji u gradu Veroni došlo je do strašne nesreće u kojoj je poginulo 16 osoba, većinom učenika starosti između 14 i 18 godina. Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Szijjarto na konferenciji za novinare je rekao kako su tinejdžeri pohađali jednu srednju školu u Budimpešti.

Foto: Tanjug/AP/Italian Firfighters/ANSA

Vraćali su se iz skijaškog kampa u Francuskoj. U autobusu je u trenutku nesreće bilo 36 učenika, nekoliko bivših učenika, troje profesora i nekoliko članova porodice profesora.

Do nesreće je došlo kod izlaza sa autoputa kod Verone kada se autobus zabio u zid, a potom zapalio.

(Telegraf.rs)

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.