Profesor FDU odgovorio na prijave studentkinja: Izvinjavam se za šok, te slike su greškom poslate

Izvor: B92, 10.Apr.2021, 19:52

Profesor FDU odgovorio na prijave studentkinja: Izvinjavam se za šok, te slike su greškom poslate

Od ukupno 9 prijaza za seksualno uznemiravanje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, čak 5 su protiv Nenada Prokića, dramaturga i profesora.

Profesor Prokić dostavio je saopštenje medijima kao odgovor na prijave studentkinja u kome se izvinjava i tvrdi da su slike "greškom poslate".

"Preuzeo sam jednu službeno zavedenu prijavu od bivše studentkinje XY za slanje neprimerenih fotografija. Na jednoj fotografiji je moje lice na plaži, dakle samo glava, a na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugoj sam na ligenštulu u kupaćim gaćama do kolena, na plaži i okružen ljudima. Te slike su greškom poslate njoj, nisam ni bio svestan da sam pogrešio kod slanja sve do prijave dve godine kasnije, a zatim slike uopšte nisu neprimerene.

Duboko se izvinjavam koleginici za šok koji je doživela zbog slika sa javne plaže. Studentsko-profesorski odnos je, inače, bio sasvim korektan, što se i vidi u njenoj prijavi", navodi se u saopštenju.

Dodao je i da se prenebegava činjenica da ga je ta studentkinja kontkatirala na privatni telefona za vreme raspusta, jer obaveze iz glavnog predmeta nije uradila na vreme.

"Kako fakultet od profesora očekuje da privatnim sredstvima komunikacije drže nastavu i konsultacije, i kako smo navikli studente da nas kontaktiraju kad god im to padne na pamet, ovakve greške se mogu očekivati", navodi se dalje u saopštenju Porkića za Novu.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.