Produžetak raspusta – đaci dobili odgovor: Oglasio se i Batut

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 11:33

Produžetak raspusta – đaci dobili odgovor: Oglasio se i Batut

Trenutna epidemiološka situacija ne nalaže posebne mere u školskim i drugim kolektivima, navedeno je iz Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

"Trenutna epidemiološka situacija ne nalaže posebne mere u školskim i drugim kolektivima. Nema epidemioloških indikacija za produžavanje školskog raspusta. Zatvaranja škola ili prelazak na onlajn-nastavu zbog povećane cirkulacije uzročnika tokom sezone respiratornih infekcija ima ograničen uticaj na učestalost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << respiratornih infekcija, jer se time ne sprečavaju kontakti dece koji se, po pravilu, odvijaju i van škole. Drugačija epidemiološka situacija je bila u vreme epidemije koronavirusa", rekli su za "Blic" iz "Batuta".

Kako iz ove ustanove kažu, za razliku od zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne zaštite, gde su posebne mere i dalje na snazi, u školskim i drugim kolektivima se ne primenjuju posebne mere prevencije, osim opštih, koje je potrebno kontinuirano primenjivati tokom trajanja sezone respiratornih infekcija.

Savetuju se i opšte mere prevencije kao što su pranje i dezinfekcija ruku, provetravanje prostorija i druge.

Naročito je važno izbegavanje kontakta sa drugim osobama i ostajanje kod kuće u periodima kada je osoba bolesna, odnosno ima simptome infekcije organa za disanje, jer to doprinosi sprečavanju prenošenja infekcije u zajednici, pa i u školama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.