Produžen rok starim studentima za završetak studija

Izvor: Večernje novosti, 19.Sep.2019, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen rok starim studentima za završetak studija

Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas Predlog izmene zakona o visokom obrazovanju, kojim se “starim studentima” produžava rok za završetak studija po programu po kojem su upisali fakultete.„Stari studenti“, koji još uvek nisu završili studije, propisivanjem novih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << rokova i pravila studija, dobili su priliku da svoje školovanje nastave i završe po starom nastavnom planu i programu u periodu u trajanju od dve školske godine.Pročitajte još: Šarčević: Starim studentima rok do 2021. Utvrđenim novim rokovima završetak tih studija predviđen je do kraja školske 2020/2021. godine, a za studente upisane na integrisane studije iz polja medicinskih nauka do kraja 2021/2022. godine.Poslanici su izglasali i drugu tačku dnevnog reda 18. vanrednog zasedanja - Predlog autentičnog tumačenja odredbe člana 2. Zakona o potvrđivanju ugovora o izmenama i dopunama finansijskih ugovora između Srbije i Evropske investicione banke (EIB).Odredba člana 2 sada se razume tako da se zakon primenjuje i na sve finansijske ugovore koje je Evropska investiciona banka (EIB), kao zajmodavac, zaključila sa pravnim subjektima sa sedištem u Srbiji, kao zajmoprimcima, koji imaju svojstvo naručioca u smislu Zakona o javnim nabavkama, a ne samo sa Republikom Srbijom, što je do sada bio slučaj.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Starim studentima zvanično još dve godine da završe fakultete

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2019

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su Predlog izmene zakona o visokom obrazovanju, kojim se "starim studentima" produžava rok za završetak studija po programu, po kojem su upisali fakultete..."Stari studenti", koji još uvek nisu završili studije, propisivanjem novih rokova i pravila studija, dobili...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.