Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo transrodne osobe

Izvor: B92, 21.Feb.2024, 17:38

Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo transrodne osobe

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 pritvor Ognjenu D. (33) osumnjičenom da je iz niskih pobuda, mržnje i netrpeljivosti, lišio života N.M. (18).

Pritvor mu je produžen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrdila je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Optužnica protiv njega je podneta sudu na potvrđivanje krajem decembra prošle godine.

Prema navodima optužnice, postoji opravdana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sumnja da je okrivljeni 17. i 18. juna u iznajmljenom stanu u centru Beograda u kojem je prijavljeno stanovao, iz niskih pobuda - mržnje i netrpeljivosti na podmukao način, lišio života N.M. (18), sa kojim je prethodno bio u emotivnoj vezi. To je, kako se sumnja, učinio zbog subjektivnog osećaja izneverenosti i ponašanja N.M. prema okrivljenom, koje je posledica njegove nemogućnosti da prihvati prekid veze i komunikacije i insistiranja oštećenog na nastavku veze.

Ognjen D. se tereti da je najpre obnovio kontakt i susrete sa N.M, pa je kritičnog dana zloupotrebio poverenje i emotivnu vezanost tek punoletnog oštećenog, pozvavši ga da dođe kod njega u stan, gde je sa njim ušao u svađu i fizički sukob, a potom ga stezanjem vrata električnim kablom lišio života.

Nakon toga je telo vukao po drvenom podu galerije, zatim niz stepenice do kupatila, gde je u tuš kabini uz pomoć noža raskomadao telo oštećenog, a potom delove tela rasporedio u jednu pvc kutiju sa poklopcem, jedno pvc bure sa poklopcem zatečeno u prethodno navedenoj kutiji, jednu pvc kantu zatečenu u tuš kabini i jednu pvc kantu sa slavinom zatečenu u tuš kabini.

Potom je delove tela zalio hemikalijama bazne reakcije i dodao supstance koje sadrže amfetamin, mirtazapin, klozapin, paracetamol i ibuprofen , što je sve pronađeno 6. jula, navodi se u saopštenju VJT. Okrivljenom je na teret stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način i iz drugih niskih pobuda, iz člana 114. stav 1, tačka 1 i tačka 5.

Prema pisanju medija, trans devojka Noa Milivojev (18) nestala je 17. juna prošle godine kada je krenula kod Ognjena D. u čijem stanu je 6. jula pronađeno njeno telo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.