Produžen pritvor Draganu Mariću

Izvor: RTS, 24.Jun.2009, 03:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Produžen pritvor Draganu Mariću

Zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, Prvi opštinski sud u Beogradu Draganu Mariću produžio pritvor. Marić je, nezadovoljan presudom Trgovinskog suda, pretio da će aktivirati ručnu bombu.

Prvi opštinski sud u Beogradu produžio je pritvor za mesec dana Draganu Mariću iz Valjeva, koji je u zgradi Predsedništva Srbije pretio da će aktivirati ručnu bombu ukoliko mu država ne obezbedi sudsko poravnanje, potvrdio je portparol suda Zoran Sešić.

Mariću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pritvor produžen zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo, rekao je Sešić i dodao da je istraga protiv Marića pri kraju, posle čega će predmet biti predat tužilaštvu na odluku o podizanju optužnice. Protiv Marića se vodi istraga zbog sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dragan Marić je 21. maja oko 11.35 sati ušao u zgradu Predsedništva, uz pretnju da će aktivirati ručnu bombu ukoliko mu Vlada Srbije ne garantuje sudsko poravnanje pred Trgovinskim sudom u Beogradu u sporu sa JAT-om, koji je pravosnažno okončan još 1995. godine.

Petočasovni pregovori policije i pedesetsedmogodišnjeg Marića koji je sa dve ručne bombe ušao u zgradu završeni su bez tragedije.

Prilikom ulaska u zgradu Predsedništva Mariću je jedna bomba odmah oduzeta, dok je drugu dobrovoljno predao posle pregovora sa državnim sekretarom Ministarstva pravde Slobodanom Homenom i pripadnicima MUP-a, posle čega je uhapšen.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.