Produžen pritvor Belivuku i pripadnicima njegove grupe

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 16:14

Produžen pritvor Belivuku i pripadnicima njegove grupe

Specijalni sud u Beogradu ponovo je danas produžio pritvor pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za još 30 dana.

Od 30 optuženih njih 27 se nalazi u pritvoru i svima je priodužen pritvorm, sapštio je sud.

Na rešneje o produženju pritvora optuženi i njihovi advokati imaju pravo da izjave žalbu u roku od tri dana od prijema rešenja.

Protiv ukupno 30 optuženih u ovom lsučaju, optužnica je podignuta 30. jula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sada se nalazi u sudu koji treba da odluči da li će je potvrditi.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića optužnicom je na teret stavljeno zločinačko udruživanje, pet teških ubistava, preprodaja droge i oružja, kao i jedna otmica i jedno silovanje mladića.

Pored Belivuka i Miljkovića optužnica je podignuta i protiv Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

Od njih 30, trojica nisu u pritoru. To su Bojan Hrvatin, Vladimir Dimitrijević i Vojislav Ðordević.

Grupa se tereti da je od početka 2019. do hapšenja u februaru ove godine delovala pod velom Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pripadnici grupe su , kako se sumnja, delovali po uputstvima vođa grupe, Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su im davali naloge gde, kada i na koji način treba da se otme i liši života, kao i gde će se droga stavljati u protmet...

Naloge su prenosili mahom preko aplikacije “Skaj”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo produžen pritvor Belivuku i pripadnicima njegove grupe

Izvor: Danas, 24.Sep.2021

Viši sud u Beogradu produžio je za još 30 dana meru pritvora Veljku Belivuku, osumjičenom da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinili više ubistava, saopšteno je danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.