Prodidži pravi festival na Kalemegdanu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jan.2012, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prodidži" pravi festival na Kalemegdanu

Za domaćina trećeg festivala "Warrior's Dance" koji su sami pokrenuli, poznati elektro-dens sastav "Prodidži" odabrao je Beograd. Specijalan gost biće grupa "Skrillex", a u programu su najavljeni "Eyesburn", "Ritam Nereda", "!Goblini", "Lollobrigida", "Petrol", "DreddUp" i "Hype".

Čuvena britanska grupa "Prodidži" (The Prodigy) nastupiće 15. septembra na Kalemegdanu, na festivalu "Warrior's Dance Festival" (WDF) koji su sami osmislili, saopštio je organizator "AAA Production".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Kalemegdansku tvrđavu kao najimpozantniju lokaciju i svojevrstan "muzej prošlosti" Beograda odabrao je sam bend i to će biti treći po redu festival, posle velikog uspeha u Tokiju 2009. i Milton Kejnsu (u Bakingemširu, 50 kilometara od Londona) 2010. godine.

Osećajući da ovde imaju snažno uporište među fanovima, posebno posle koncerata koje su 1995. i 2005. održali u Beogradu, kao i na festivalu "Egzit" u Novom Sadu (2007. i 2009), koji je tih dana zabeležio rekordne posete, članovi benda sa nestrpljenjem iščekuju ponovni dolazak u Srbiju.

"Warriors Dance Festival Beograd" predstaviće, kako je najavljeno, najkvalitetniji program današnje muzičke scene, zasnovan na smeloj kreaciji i ideji koja favorizuje brze, tvrde ritmove i gitare.

Predviđene su glavna i još dve dodatne bine pod nazivom "Take Me To The Hospital" i "Invaders Must Die", kao i razne umetničke instalacije, inspirisane futurističkom industrijal tematikom, sa centralnim nastupom grupe "Prodidži", koja će tom prilikom ekskluzivno predstaviti deo materijala sa novog, šestog po redu, albuma koji bi trebalo da se pojavi ove godine.

Na festivalu će kao specijalni gost nastupiti predvodnik nove generacije ekstremne elektronske muzike, revolucionarni i progresivni "Skrillex", a najavljeni su i "Eyesburn", "Ritam Nereda", "Goblini", "Lollobrigida", "Petrol", kao i industrijal sastav "DreddUp" i alternativni rok bend "Hype".

Program će uskoro biti upotpunjen novim izvođačima, čija muzika odgovara osnovnom konceptu festivala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tri Warrior’s Dance bine na Kalemegdanu

Izvor: Danas, 16.Jan.2012, 17:00

Na tri festivalske bine Warriors Dance festivala koji će se održati 15. septembra od 17 časova na Kalemegdanu osim čuvene britanske grupe Prodigy nastupiće i Skrillex, Eyesburn, Ritam nereda, Goblini, Lollobrigida, Petrol, DreddUp i Hype, a spisak izvođača još uvek nije zatvoren. Festival, koji...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.