Prodemokratska aktivistkinja iz Hongkonga puštena iz zatvora

Izvor: Beta, 12.Jun.2021, 08:46

Prodemokratska aktivistkinja iz Hongkonga puštena iz zatvora

Prodemokratska aktivistkinja iz Hongkonga Agnes Kov puštena je danas iz zatvora, nakon šest meseci provedenih tamo zbog svoje uloge u prodemokratskim protestima 2019. godine.Ona je odmah ušla u auto i nije se obratila novinarima koji su je sačekali ispred ženskog zatvora Tai Lam.Zbog pretnji tamošnjih vlasti samo mala grupa pristalica je bila ispred zatvora.Veliki broj aktivista je uhapšen, a neki su pobegli u inostranstvo nakon protesta 2019. godine zbog zakona o nacionalnoj bezbednosti koji su kritikovali, jer kako navode, smanjuje autonomiju Hongkonga obećanu nakon što ga je Velika Britanija vratila Kini.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Aktivistkinja iz Hongkonga puštena iz zatvora

Izvor: N1 televizija, 12.Jun.2021

Prodemokratska aktivistkinja iz Hongkonga Agnes Kov puštena je iz zatvora, nakon šest meseci provedenih tamo zbog svoje uloge u prodemokratskim protestima 2019. godine.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.