Prodavci pića sa metanolom osuđeni na godine zatvora: Umrla 44 čoveka

Izvor: B92, 07.Avg.2023, 17:31

Prodavci pića sa metanolom osuđeni na godine zatvora: Umrla 44 čoveka

Ruski sud izrekao je danas sedmorici optuženih kazne od tri do šest godina zatvora, zbog prodaje ileganog pića koje je sadržalo otrovni metanol.

Od ovog pića su umrle 44 osobe.

Sud u Jekaterinburgu osudio ih je po sedam optužbi, uključujući i onu u vezi sa prodajom robe koja ne ispunjava bezbednosne uslove i što je rezultiralo smrću više ljudi, preneo je AP.

Od ilegalnog pića se razbolela 51 osoba, od kojih je samo sedam preživelo. Tužioci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rekli da je sedam optuženih ilegalno prodavalo alkohol od 2020. godine, a da su 2021. prodavali pića sa prekomernim količinama otrovnog metanola, koji se obično koristi kao rastvarač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.