Prodavao petarde i rakete na kvantašu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavao petarde i rakete na kvantašu

NOVI PAZAR -

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru podneli su krivičnu prijavu protiv Asmira Graca (38) iz tog grada, zbog krivičnog dela nedozvoljena trgovina, saopšteno je danas iz te uprave.

Prilikom kontrole kvantaške pijace u Novom Pazaru, policija je kod Graca pronašla 8.536 petardi, 537 raketa i 123 komada vatrometa, za koje nije posedovao račun o poreklu niti odobrenje o prodaji.

Gracu je oduzeta sva roba i protiv njega je podneta krivična prijava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Povodom nastupajućih novogodišnjih i bozićnih praznika, očekuje se stavljanje u promet pirotehničkih sredstava van prodavnica oružja, odnosno, na nedozvoljenim mestima, pa se građani Tutina, Novog Pazara i Sjenice upozoravaju da se upotrebom tih sredstava može ugroziti njihova bezbednost, a posebno bezbednost dece, navedeno je u saopštenju.

Iz te Policijske uprave skreću pažnju građanima da je stavljanje u promet, nabavka ili upotreba pirotehničkih sredstava, za čije stavljanje u promet nije izdato posebno odobrenje, sankcionisano Krivičnim zakonikom Srbije, Zakonom o prometu eksplozivnih materija i Zakonom o javnom redu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.