Prodavao je ljudima OTROV ZA SAMOUBISVO, povezan sa preko STOTINU SMRTNIH SLUČAJEVA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 15:41

Prodavao je ljudima OTROV ZA SAMOUBISVO, povezan sa preko STOTINU SMRTNIH SLUČAJEVA!

Osumnjičeni sve negira.

Ukrajinac koji je prodavao otrov povezan sa najmanje 130 smrtnih slučajeva u Velikoj Britaniji, identifikovan je kao Leonid Zakutenko, pokazala je istraga Bi-Bi-Sija (BBC).

On je svoje usluge reklamirao na sajtu na kojem se promoviše samoubistvo, a novinaru BBC-ja, koji mu se lažno predstavio, rekao je da u Britaniju šalje pet paketa otrova nedeljno.

On je slao istu otrovnu supstancu kao i Kanađanin Kenet Lou, koji je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prošle godine i sada se suočava sa 14 optužbi za ubistvo.

Zakutenko, koji živi u Kijevu, odbacio je tvrdnje BBC-ja. Novinari su do njega došli u njegovoj kući. On je negirao da je prodavao bilo kakvu smrtonosnu supstancu, koju britanski javni servis ne želi da otkrije.

Međutim, BBC ističe da je njihova istraga pokazala da je slao otrov u Britaniju godinama. Ta hemikalija se može legalno kupiti u Britaniji, ali samo osobama koje je koriste za zakonski dozvoljene svrhe. 

Prodavci ne smeju da prodaju mušterijama supstancu, ukoliko nisu napravili bazičnu proveru za šta se koristi ta supstanca, koja može biti fatalna ako se unese u organizam i u malim dozama.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.