Prodat deo imovine Minse u stečaju

Izvor: Blic, 21.Avg.2013, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat deo imovine Minse u stečaju

Deo imovine privatizovane konfekcije Minsa, nakadašnji Uzor, prodat je valjevskim preduzećima Kong komerc i Četnik, kao i Zoranu Tadiću iz Valjeva za oko 44 miliona dinara, potvrđeno je danas agenciji Beta u Privrednom sudu.

Javnim nadmetanjem su 16. avgusta prodati proizvodna hala sa opremom i zalihama, magacin i upravna zgrada u Karađorđevoj 120, kao i objekat na placu od 20 ari u selu Popučke kod Valjeva.

Tim novcem moći će da se namire poverioci, medju kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su zaostale zarade otpuštenih radnika. U Minsi je stečaj uveden 28. decembra 2012, a stečajni upravnik bio je Zoran Božić sa Uba, koji je na području kolubarskog i mačvanskog okruga bio stečajni upravnik u još deset preduzeća.

Nekadašnju Modnu konfekciju Uzor je, za poslovnim partnerima iz Makedonije, za oko 30 miliona dinara, krajem 2002. godine, na ime svoje supruge Ljiljane, kupio njen bivši direktor Predrag I. Savić, nekadašnji poslanik i visoki funkcioner JUL-a za Valjevo i kolubarski okrug.

Tada je Uzor zapošljavao 325 radnika, proizvodnja je kasnije ugašena, a radnici su otpušteni. Njihovi štrajkovi su ostali bez efekta jer je Agencija za privatizaciju ustanovila da su ispunjeni uslovi kupoprodajnog ugovora.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.