Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Dec.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodat časopis Roling stoun

Legendarni američki kontrakulturni časopis Roling stoun (Rolling Stone), koji je 50 godina pratio muziku i politiku, dobio je novog vlasnika.

Medijski investitor Džej Penske rekao je danas da njegova kompanija Penske Medija kupila 51 odsto vlasništva Roling stouna, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Penske je kazao da će nastaviti da čuva "kulturni" značaj tog muzičkog časopisa.

Osnivač Roling stouna Džan Vener najavio je početkom nedelje da će prodati časopis. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vener je u intervjuu za Njujork tajms rekao da on i njegov sin Gas prodaju Roling stoun, ali da se nadaju da će ostati u tom časopisu, mada je dodao da će odluka biti na novom vlasniku.

Vener je osnovao Roling stoun u novembru 1967. dok je bio hipik. Časopis je skoro presudno uticao na pisanje i izveštavanje o muzici, ali je sada u teškom položaju, delom zbog opšte situacije u štampanim medijima sa smanjenjem tiraža, ali i delom zbog svog izveštavanja.

Reputacija Roling stotina je teško narušena kada je pre tri godine morao da povuče tekst o izmišljenom grupnom silovanju na Univerzitetu u Viridžiniji, pošto urednici i novinari nisu proverili navode izvora. Protiv časopisa su podnete tri tužbe, a za jednu je Roling stoun morao da plati tri miliona dolara.

Vener je prošle godine prodao 49 odsto udela u vlasništvu Roling stouna singapurskoj kompaniji Bandleb tehnolodžis (BandLab Technologies).

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Prodat Roling Stoun

Izvor: N1 televizija, 21.Dec.2017

Legendarni američki kontrakulturni časopis Roling stoun (Rolling Stone), koji je 50 godina pratio muziku i politiku, dobio je novog vlasnika...Medijski investitor Džej Penske rekao je danas da njegova kompanija Penske Medija kupila 51 odsto vlasništva Roling stouna, prenosi BBC...Penske je kazao...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.