Prodaje semafor da nahrani decu

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje semafor da nahrani decu

Da bi naplatila šest zaostalih zarada, Anja Branković, radnica beogradskog Sportskog centra "Šumice", tužila je firmu koja je zbog potraživanja ostala bez koševa i semafora, koje Braković planira da proda kako bi dobila novac koji joj Centar duguje.

Koševe i semafore, koji su osnova za rad Sportskog centra "Šumice", zaplenili su sudski izvršitelji pre nekoliko dana na ime potraživanja zaostalih zarada radnika.

"Tražim svoje, ništa tuđe. Borim se za egzistenciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svoje dvoje dece. Nas sedmoro tužilo je firmu, ali samo sam ja preko sudskih izvršitelja pokušala da naplatim svojih 290.000 dinara, koje mi duguju na ime šest zaostalih zarada. Drugi su to pokušali preko Narodne banke. Zato se račun Sportskog centra namerno drži u blokadi kako ne bismo mogli da naplatimo ono što smo zaradili, a klubovi i korisnici sve plaćaju preko namenskog, a ne preko komercijalnog računa", kaže Anja Branković.

Ona navodi da ne zna kolika je sada vrednost semafora i koševa koji su kupljeni pre desetak godina, kao i da je ne zanima šta će biti sa novcem koji pretekne od prodaje: "Izvršitelji su mi rekli da sastavim spisak vrednih stvari za koje sam sigurna da su u vlasništvu Sportskog centra. Da interesovanje za kupovinu postoji rekli su mi izvršitelji, a puno njih je i mene zvalo da pitaju za koliko ih prodajem. Svima sam rekla da za to kontaktiraju izvršitelje".

Radnici Sportskog centra "Šumice", njih 18 koji nisu tužili Centar, ljuti su na svoju koleginicu zbog ovakve odluke, jer kako kažu nije želela još malo da se strpi.

"Nas 18 vredno radi na oporavku ovog centra. Ovde sam zaposlen 37 godina i ne želim da ovo propadne. Dobili smo struju, grejanje, krenuli sa reprogramom dugova i povratili smo stare korisnike i privukli neke nove. Ako nam oduzmu koševe i semafor ostaćemo bez sredstva za rad i ne znam kako se onda očekuje da ova firma radi i plaća radnicima plate", kaže Miroslav Stanković, radnik Sportskog centra "Šumice".

I dok su sada na udaru koševi i semafori, zaposleni u ovom preduzeću očekuju da im izvršitelji ponovo zakucaju na vrata i to zbog potraživanja druge koleginice, Olivere Dragišić Blagojević, a tada bi na udaru bili stolovi za stoni tenis i golovi.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.