Prodaje se Radio 101

Izvor: RTS, 23.Mar.2011, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaje se Radio 101

Poverioci zagrebačkog radija 101 odlučili da prodaju zagrebački Radio 101. Do prodaje radio nastavlja sa emitovanjem programa.

Kultni zagrebački Radio 101 ide na prodaju, odlučila je skupština poverilaca tog radija na Trgovačkom sudu u Zagrebu.

Poverioci su odlučili da radio nastavi da radi, da se postojeća firma i brend Radio 101 prenese na novo preduzeće i da se ponudi na prodaju domaćim firmama registrovanim za delatnost radija, uz uslov >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da novi vlasnik ponudi zaposlenima ugovore o radu na neodređeno vreme.

Očekuje se da će konkurs biti objavljen za 20 dana, nakon što bude procenjena vrednost tog radija, a Agencija za elektronske medije izda saglasnost za prenos koncesije.

Radio će nastaviti da radi sa 22 zaposlena s ugovorom o radu za minimalnu platu i 10 honorarnih saradnika.

Zagrebački radio je u stečaju od januara ove godine, a odluci o pokretanju stečaja niko se nije protivio, jer je firma već dugo nelikvidna i prezadužena.

Procenjeno je da su ukupni dugovi radija prema poveriocima, bivšim radnicima i poslovnim saradnicima akumilirani u poslednjih deset godina na 26 miliona kuna (3.5 miliona evra), dok ukupna imovina koja ulazi u stečajnu masu iznosi 12 miliona kuna.

Najveći poverioci su Ministarstvo finansija sa 9,7 miliona kuna, "Hipo banka" sa oko tri miliona kuna i "Hrvatsko društvo skladatelja-ZAMP" sa milion i po kuna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.