Prodaja pšenice iz rezervi

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja pšenice iz rezervi

Za proizvodnju brašna, Vlada Srbije prodaje 50.000 tona pšenice po ceni od 20 dinara za kilogram.

Vlada Srbije usvojila je uredbu o prodaji 50.000 tona merkantilne pšenice iz Robnih rezervi po ceni od 20 dinara po kilogramu, čiji je cilj da se stabilizuje tržište i sačuva stabilna cena pšenice do nove žetve.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović istakao je da će se ta pšenica prodavati preduzetnicima i privrednim društvima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << registrovanim u Agenciji za privredne registre i to od 20 tona do maksimalno 300 tona.

On je, na konferenciji za novinare posle sednice Vlade, ukazao da je pšenica namenjena za proizvodnju brašna tipa 500, čija cena ne sme da premaši iznos od 27 dinara po kilogramu.

To brašno ne sme da bude predmet trgovine na inostranom tržištu i u suprotnom su predviđene kazne od 100.000 dinara do milion dinara, ukazao je Mihajlović.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.