Prodaja počela i pre otvaranja

Izvor: Politika, 09.Mar.2010, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodaja počela i pre otvaranja

Prvi dan sajmova automobila i motocikala, čini se, obećava izlagačima dobru zaradu. Prodaja je počela i pre zvaničnog otvaranja ove manifestacije, a vlasnike su odmah pronašli najskuplji modeli. Čim su otvorene kapije Beogradskog sajma, za 110.000 dolara prodat je motocikl „der devil”.

– Motor je dug tri metra, ima 2.200 kubika i 130 konjskih snaga – rekli su na štandu „Vajld rajd”. Kupac ove luksuzne „mašine” je Beograđanin, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << znači da će jezditi prestoničkim ulicama.

I pojedine četvorotočkaše krase šestocifrene cene. Najskuplji automobil izložen u Hali jedan je „Mercedesov” model.

– Reč je o vozilu „s klase 400 hibrid”, čija je cena 101.150 evra. Ima pogon na struju u kombinaciji sa benzinskim motorom. Pripada najvišoj klasi „Mercedesovih” vozila. Raspolaže sa 4.000 kubika i 300 konjskih snaga – rekli su na štandu „Mercedesa”.

„Pežo 308 RCZ” glavni je adut na susednom štandu „Verano motorsa”, generalnog distributera „Pežoa”. Ovaj luksuzni auto samo se izlaže, a u Srbiji će moći da se kupi početkom maja. Koštaće između 30.000 i 40.000 evra.

– Ovo vozilo nedavno je proglašeno za najlepši automobil u 2009. godini – kažu u „Veranu” i dodaju da najmanji model „pežo 107” na sajmu može da se kupi za 8.370 evra.

Da „punto” ne gubi na popularnosti, pokazalo se takođe prvog dana smotre četvorotočkaša. I pre nego što je sajam zvanično otvoren, na „Fijatovom” štandu je po ceni od 6.999 evra prodat prvi „punto”.

Jedan od najpovoljnijih i najpopularnijih je i „ševrolet spark”, čija je sajamska cena 7.240 evra.

Sajam automobila „Delta đenerali BG kar šou” i Sajam moticikala i bicikala „Motopešn” otvorio je Slobodan Milosavljević, ministar trgovine i usluga. On je, tom prilikom, izrazio očekivanje da će ove godine prodaja automobila u našoj zemlji zabeležiti rast i da će to pokazati da se naša ekonomija oporavlja.

Osim toga, Milosavljević je pozvao banke i lizing kompanije da prepoznaju potencijal i pomognu automobilskoj industriji i građanima da po što povoljnijim uslovima kupe automobile.

Po treći put, generalni sponzor ove manifestacije je „Delta đenerali”.

– Veoma je bitno što se Sajam automobila u Beogradu održava u trenutku kada su takvi saloni u regionu uglavnom otkazani – rekao je Nebojša Divljan, direktor ove osiguravajuće kompanije.

Na ovogodišnjem sajmu učestvuje 370 izlagača, od kojih 180 stranih. Automobili su u halama jedan i četiri (nekadašnjoj Hali 14), dok su motocikli smešteni u halama tri i tri A. Promovisano je 47 četvorotočkaša koji u našoj zemlji mogu da se vidi prvi put, a premijere ima i 38 motocikala.

Iako su pojedini modeli planuli već prvog dana održavanja ove manifestacije, većina posetilaca Beogradskog sajma ipak je svratila samo da ih pogleda. Za 300 dinara, koliko košta ulaznica, građani sa plićim džepom prošetaće halama, moći će da vide najnovije automobile i motocikle, ali i da na par minuta sednu za volan vozila u kojima će se baškariti budući vlasnici.

Osim izlagača automobila, u halama Beogradskog sajma nalaze se i štandovi banaka, osiguravajućih društava i lizing kompanija koje nude kredite za kupovinu vozila, kao i osiguranje.

– Svi koji u toku sajma, ali i kasnije, do 31. marta osiguraju novo putničko vozilo, na poklon će dobiti polisu osiguranja „pomoć na putu” – objasnili su na štandu „Delta đenerali” osiguranja.

Sajmovi automobila i motocikala biće otvoreni do petka, 14. marta, a radno vreme je od 10 do 20 časova. Četvrtak, 11. mart, biće porodični dan, kada će roditelji sa decom moći da posete ovu manifestaciju za 500 dinara.

S. Despotović

[objavljeno: 09/03/2010.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.