Prodaja hotela i kazina Sends za 6,25 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 11:26

Prodaja hotela i kazina Sends za 6,25 milijardi dolara

Lanac hotela i kazina Sends prodaje nepokretnu imovinu u Las Vegasu za 6,25 milijardi dolara i poslovni fokus prebacuje na Makao i Singapur.

Kompanija za promet nepokretnosti Vici Propertis saopštila je da će nekretnine Sendsa - hotele Venecijan, Palaco i kongresni centar Send Ekspo - platiti 4,0 milijarde dolara.

Istovremeno, investiciona firma Apolo Global Menadžement najavila je da će kupiti poslovanje Sendsa za 2,25 milijardi dolara, prenosi CNCB.

Do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodaje dolazi jer Las Vegas Sends namerava da udvostruči svoje investicije u Aziji. Pre pandemije, nepokretna imovina Sendsa u Aziji učestvovala je otprilike sa 90 posto u ukupnim prihodima kompanije, a sada se planiraju znatna ulaganja u širenje biznisa u Makau i Singapuru.

„Naša kompanija je usredsređena na rast i vidimo značajne mogućnosti na različitim frontovima. Azija ostaje okosnica kompanije i naš razvoj u Makau i Singapuru je u žiži naše pžžnje", naveo je predsednik i izvršni direktor Sendsa, Robert Goldštajn, u saopštenju.

Odluka o prodaji hotela u Las Vegasu doneta je zbog korona mera zatvaranja koje su desetkovale održavanje konvencija i kongresa i dovele do oštrog pada poslovnih putovanja i grupnih biznis događaja.

Goldštajn je nedavno izjavio da nema načina da se Sends vrati na 500 miliona dolara dobiti pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) bez potpunog oporavka kongresnog turizma.

Prodaja imovine u Las Vegasu označava kraj jedne ere, ali možda ne i kraj poslovanja Sendsa u Sjedinjenim Državama, ocenjuje CNBC i dodaje da će sedište kompanije ostati u Nevadi, pri čemu će pažnja biti usmerena na takozvane super države za igre na sreću - Njujork i Teksas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.