Procurio detaljan Prigožinov plan: Meta je na čelu Šojgua i Gerasimova?

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 17:41

Procurio detaljan Prigožinov plan: Meta je na čelu Šojgua i Gerasimova?

Šef grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin planirao je da uhapsi dvojicu najviših ruskih vojnih zvaničnika kada je pokrenuo pobunu, objavio je "Volstrit džornal".

Kako se navodi, Prigožinova zavera je uključivala hapšenje ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova prilikom njihove posete pograničnoj oblasti, prenosi CNN.

Dodaje se da je Federalna služba bezbednosti (FSB) saznala za zaveru dva dana pre nego što je trebalo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogodi, zbog čega je Prigožin morao da promeni svoje planove u poslednjem trenutku i, umesto toga, krene u marš na Moskvu.

Prethodno je "Njujork tajms" objavio da je Surovikin, koji je ujedno i zamenik komandanta ruske "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, unapred znao da Prigožin planira pobunu protiv ruskih zvaničnika iz sektora odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Volstrit žurnal": Prigožin planirao da uhapsi Šojgua i Gerasimova, ali je FSB osujetio njihov plan

Izvor: Blic, 28.Jun.2023

Šef paravojne grupe "Vagner" Jevgenij Prigožin planirao je da uhapsi dvojicu najviših ruskih vojnih zvaničnika kada je pokrenuo kratkotrajnu pobunu u subotu, objavio je "Volstrit džornal".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.