Procurile poverlijve informacije o Iranu

Izvor: B92, 16.Maj.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procurile poverlijve informacije o Iranu

Lideri demokata i republikanaca u Kongresu SAD dobili su određene poverljive informacije o Iranu.

Članovi obe stranke zahtevaju više podataka o tvrdnjama Bele kuće o rastućim pretnjama na Bliskom istoku.

Obaveštavanje vodećih kongresmena o Iranu usledilo je pošto su demokrate upozorile predsednika SAD Donalda Trampa da ne pokreće rat protiv te zemlje i kritikovale Belu kuću da ne obaveštava Kongres o sve većoj pretnji na Bliskom istoku.

Upitan da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << li će tenzije s Iranom dovesti do rata, Tramp je danas odgovorio da se "nada da neće".

Tenzije između Vašingtona i Teherana porasle su otkako su SAD prošle godine napustile međunarodni nuklearni sporazum Irana i velikih sila i obnovile sankcije koje su izazvale krizu iranske ekonomije.

Posle tvrdnji da Iran predstavlja sve veću pretnju na Bliskom istoku, Vašington je pre 10 dana poslao u Persijski zaliv grupu nosača aviona i bombardere, radi zaštite američkih vojnika i interesa SAD i njihovih saveznika u tom regionu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lideri stranaka u Kongresu SAD dobili poverljive informacije o Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Maj.2019, 08:35

Lideri demokata i republikanaca u Kongresu SAD dobili su odredjene poverljive informacije o Iranu dok članovi obe stranke zahtevaju više podataka o tvrdnjama Bele kuće o rastućim pretnjama na Bliskom istoku. Obaveštavanje vodećih kongresmena o Iranu usledilo je pošto su demokrate upozorile predsednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.