Pročitala 25.000 knjiga pozajmljenih iz biblioteke

Izvor: Blic, 03.Avg.2009, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pročitala 25.000 knjiga pozajmljenih iz biblioteke

Jedna vremešna Engleskinja mogla bi da dobije titulu najstrasvenije čitateljke Engleske nakon otkrića da je iz lokalne biblioteke pozajmila svoju 25.000. knjigu.

Luiz Braun (91) iz mesta Stranrar u Engleskoj od 1946. godine pozajmljivala je desetak knjiga sedmično i nikad nije morala da plati kaznu zbog kašnjenja u vraćanju knjiga.

Ova penzionerka koja zbog problema sa vidom poslednjih godina pozajmljuje jedino knjige štampane krupnim slovima pročitala je gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve knjige iz lokalne biblioteke.

"Moji roditelji su puno čitali i ljubav prema čitanju su preneli i na mene. Počela sam da čitam kada sam imala pet godina i nikada nisam prestala. Volim da pročitam sve što mi dođe u ruke", izjavila je Luiz Braun.

Kako piše lokalna štampa, zaposleni u biblioteci u Stranraru kažu da bi čitalačke navike gospođe Braun u toku poslednjih 60 godina trebale da joj omoguće ulaz u Ginisovu knjigu rekorda.

"Mada je pozajmila 25.000 knjiga, nikada nije kasnila u njihovom vraćanju. Bibliotekari smatraju da je izuzetna žena i sa nestrpljenjem očekuju njene sedmičen posete. Svi se pitaju da li bi neko mogao da obori njen rekord", komentarisali zaposleni u biblioteci u Stranraru.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.