Proboj američke granice: Kinezi dolaze

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 15:43

Proboj američke granice: Kinezi dolaze

Od oktobra prošle godine granična policija zabeležila je da je 21.000 kineskih migranata kod San Dijega ušlo u Sjedinjene Američke Države.

Istovremeno, oko 18.700 migranata iz susednog Meksika prešlo je granicu sa SAD, prenosi Njujork post, pozivajući se na podatke Carine i granične zaštite.

Broj kineskih državljana koji su prešli američku granicu kod San Dijega drugi je najveći posle broja Kolumbijaca koji su ušli u SAD.

Podaci ukazuju na trend >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da kineski državljani u sve većem broju pokušavaju da pobegnu iz sopstvene države i ilegalno uđu u SAD, navodi list.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.