Problemi zbog pljuska u Beogradu

Izvor: RTS, 30.Jun.2009, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi zbog pljuska u Beogradu

Snažno nevreme, s jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je pre podne sever Srbije. Najozbiljnija situacija bila je u Beogradu i Novom Sadu, od 13 do 15 časova, gde je nekoliko nemilih događaja uznemirilo građane.

Pljusak, koji se oko 13 časova "sručio" na prestonicu, izazvao je brojne, uobičajne probleme, ali i nekoliko nesvakidašnjih incidenata.

Jaka kiša, ponegde praćena gradom, padala je duže od dva sata, a po metru kvadratnom palo je 19 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << litara vode.

U ulici Živka Davidovića, na automobil "jugo" obrušio se zid, dok je devojka sedela u kolima i čekala da prođe nevreme, da bi ga parkirala. Srećom, nije povređena.

I ostali automobili parkirani u ulici Živka Davidovića, u blizini Doma zdravlja na Zvezdari, dosta su oštećeni.

Zid se srušio i u Šumicama, a u naselju Medaković 2, drvo je palo na "jugo" čačanskih registracija.

Na Slaviji je jedna sugrađanka doživela strujni udar, prilikom ulaska u trolejbus. Na sreću, ni ona nije ozbiljnije povređena.

Zbog jake kiše, velika količina vode zadržala se na pojedinim ulicama, što je izazvalo zastoj u saobraćaju i u centru grada i na auto-putu.

U Beogradu je tokom juna palo oko 170 litara vode po kvadratnom metru, ali to nije rekord.

Najviše padavina zabeleženo je 1994. godine, kada je za samo jedan dan, palo više od 90, a u Negotinu čak 211 litara vode po kvadratnom metru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.