Problemi sa novim tehnologijama

Izvor: RTS, 17.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi sa novim tehnologijama

Gotovo polovini Amerikanaca potrebna pomoć za korišćenje novih tehnologija poput kompjutera, mobilnih telefona ili korišćenja interneta, pokazuju istraživanja.

Suočeni sa tehničkim problemima Amerikanci traže pomoć odgovarajuće službe, prijatelja, ili idu na Internet po pomoć.

Od 2.054 anketiranih Amerikanaca, njih 48 odsto je reklo da im je potrebna pomoć za korišćenje novih tehnologija, pokazalo je istraživanje centra Pju.

Oko 15 odsto ispitanika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kaže da odustaje kad naiđe na problem, a 28 odsto učesnika ispitivanja reklo je da sami dolaze do rešenja.

Kad je reč o problemima sa korišćenjem Interneta, 44 odsto Amerikanaca koji su povezani na Internet, imalo je problem u toku prošle godine kao i 38 odsto ispitanika koji imaju lap top.

Anketa je sprovedena između 24. oktobra i 2. novembra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.