Problemi s cisternom: Meštani Jasenovika ne mogu kućama

Izvor: Mondo, 27.Jan.2019, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi s cisternom: Meštani Jasenovika ne mogu kućama

Štab za vanredne situacije grada Niša produžio je evakuaciju meštana Jasenovika zbog toga što se još radi na podizanju vagona-cisterne sa amonijakom u blizini tog sela.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Povratak meštana prvobitno je bio planiran za 17 časova, ali kako su istakli u Štabu, o novom terminu stanovnici Jasenovika biće obavešteni preko sredstava javnog informisanja.

Svi meštani Jasenovika, njih 360, morali su jutros do 11 časova da napuste >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoje domove kako bi radnici "Infrastrukture železnice Srbije" počeli da podižu drugu cisternu sa amonijakom.

Prvu cisternu radnici železnice vratili su na kolosek u petak i tada su meštani Jasnovika bili evakuisani iz sela od sedam do 17 časova.

Danas radovi nešto duže traju i obavljaju se pod reflektorima, ali kako Beta saznaje od predstavnika grada, nema nepredviđenih komplikacija.

Druga cisterna, kako je u petak najavljeno, biće podignuta na platformu i potom istočena. Zbog oštećenja, ta cisterna neće moći poput prve da bude odvezena sa mesta na kome je iskliznula iz šina.

Dve cisterne, od 14 koliko ih je bilo u teretnom vozu na pruzi Zaječar - Niš, iskliznule su iz šina i prevnule se 19. januara.

"Infrastrukture železnice Srbije" morale su proteklih dana da obnove 300 metara pruge kako bi vagoni mogli da budu uklonjeni.

Izvor: Tanjug

Meštani Jasenovika kazali su da ovo nije prvi put da vagoni iskliznu iz šina pošto je pruga u veoma lošem stanju i decenijama nije rekonstruisana.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nedavno je najavilo da će tokom ove godine biti rekonstruisana pruga Niš-Zaječar, s obzirom da je istrulelo 60 odsto pragova na toj železničkoj trasi.

Evakuisano stanovništvo zbrinuto je u objektima na teritoriji Grada Niša, u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju i Gerontološkom centru Niš.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

POČELA EVAKUACIJA JASENOVIKA Ukanjaju drugu cisternu sa otrovnim AMONIJAKOM

Izvor: Blic, 27.Jan.2019

Evakuacija stanovnika sela Jasenovik počela je jutros malo posle 10 sati, zbog uklanjanja cisterne s amonijakom, koja je iskliznula iz ššina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.