Problemi na lokalnim putevima i sa strujom

Izvor: Studio B, 17.Jan.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Problemi na lokalnim putevima i sa strujom

Nikolić je rekao da postoji problem u snabdevanju električnom energijom u Crnoj Travi, gde često ima kvarova i neredovno je napajanje

Iako tokom noći nije bilo većih snežnih padavina, sneg i dalje stvara probleme u pojedinim delovima Srbije u snabdevanju građana strujom i neki lokalni putevi su teško prohodni ili neprohodni, dok su magistralni i regionalni putevi uglavnom prohodni, izjavio je Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Nikolić >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je rekao da postoji problem u snabdevanju električnom energijom u Crnoj Travi, gde često ima kvarova i neredovno je napajanje, dok okolna mesta na tom području imaju struju.

U opštini Crna Trava prohodni su svi magistralni i regionalni putevi osim puta prema Ruplju i Predejanima, gde je i dalje omogućen prolazak samo za terenska vozila, dok su lokalni putevi na tom području, unutar sela i mahala, teško prohodni, istakao je Nikolić.

Tokom noći je padao slab sneg na tom području, ali nije naneo veće nanose tako da nadležne ekipe na terenu nastavljaju sa intenzivnim čišćenjem puteva, naveo je Nikolić.

Nikolić je istakao da je na području Vranja bilo najviše problema i da je na prostoru Vladičinog Hana zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicom i šleperima, a da je kod Trgovišta deonica puta neprohodna.

Na planini Besna Kobila put je prokrčen, ali je uzan i vozačima se savetuje opreznost, dok je situacija sa snabdevanjem strujom u selima delimično sređena, ali postoji jedan broj sela koji i dalje zbog kvarova nemaju električnu energiju, rekao je Nikolić.

On je istakao da je na leskovačkoj teritoriiji situacija normalizovana i da je problem lokalni put do dva sela koji nije pročišćen i radovi na čišćenju bi u toku dana trebalo da se završe, kazao je Nikolić.

Nikolić je naveo da je i u opštini Vlasotince neprohodan put do šest sela, a da je snabdevanje strujom redovno.

Na području oko Prijepolja, gde ima 10 zaseoka sa oko 50 domaćinstava delovi puteva su neprohodni, ali su prohodni na deonicama do mesnih zajednica, odnosno do centara sela, gde je bolja situacija, kaže Nikolić.

Oko 20 domaćinstava u tom kraju nema struju, jer se jutros dogodio kvar na seoskoj trafostanici, objasnio je Nikolić.

Nikolić je rekao da su magistralni i regionalni putevi u Srbiji uglavnom prohodni, ali i da na takvim putevima u višim planinskim predelima ima dosta snega zbog čega se vozačima savetuje maksimalna opreznost.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.