Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2019, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Probajte keks sa bademom i karamelom koji se pravi za svega 20 minuta (VIDEO)

Keks sa bademom i karamelom je jednostavna domaća poslastica koja se pravi brzo i lako. A moramo priznati tako se i jede. Zato vam donosimo ovaj magični recept.

Oduševićete se ovim hrskavim domaćim slatkišem, a evo kako da ga napravite.

Sastojci:

- 170 g badema,

- 85 g kokosa,

- 300 g brašna,

- 1/2 kašičice soli,

- 100 g putera,

- 100 g šećera u prahu,

- 1 kašičica ekstrakta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << od vanile,

- 1 jaje,

- 100 g karamel bombona,

- 3 kašike slatke pavlake,

- 50 g čokolade.

Priprema:

- Rasporedite kokos i badem po plehu koji ste prethodno prekrili pek papirom i stavite da se zapeče u rerni 15 minuta na 150 stepeni Celzijusa. Polovinu zapečene smeše izblendirajte, a drugu polovinu sačuvajte za kasniju upotrebu. Izblendiranoj smesi dodajte 300 g brašna, pola kašičice soli, pa sve ponovo dobro izmiksujte.

U posebnu posudu stavite puter, šećer u prahu i ekstrakt od vanile. Umutite to mikserom, a onda dodajte jaje i sve ponovo izmiksujte. Smesi još treba da se doda ona mešavina sa bademom i brašnom. Kada sve promešate tako da dobijete jedinstvenu kremastu smesu, onda možete da počnete da pravite kuglice, na čijij srewdini treba da napravite rupu.

Hladite ih u frižideru oko pola sata.

Kuglice uvaljajte u ostatak badema i kokosa, poređajte ih u pleh i pecite 12 minuta na 180 stepeni. Za to vreme rastopite u posudi na ringli srednje temperature karamel bombone i slatku pavlaku, čime ćete napuniti rupicu na sada već kolutićima od keksa.

Istopite čokoladu i prelijte kolačiće kao u videu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.