Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2018, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prljava bitka za glasove

Ko god budu pobjednici predstojećih izbora u BiH, sasvim je sigurno da neće iznevjeriti predizborna obećanja, jer ih, uglavnom, i ne daju.

Ako ste pratili šta su kandidati nudili u proteklim kampanjama, lako ćete se sjetiti da se njihova prljava bitka za glasove, u ogromnoj većini, nije svodila na bolji položaj birača.

Svake druge godine, u septembru, kada i zvanično počne borba za naklonost stanovništva s pravom glasa, slušamo iste priče.

S predizbornih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mitinga derali su se u mikrofone da su njihovi protivkandidati izdajice, mlakonje, nesposobnjakovići.

Malo ko obećava nova radna mjesta, povećanje plata i penzija, smanjenje cijena, bolje zdravstvo i školstvo, poštenije pravosuđe...

Umjesto da nam ponude bolju budućnost, kandidati za odgovorne i masno plaćene funkcije uglavnom se osvrću na prošlost.

Unazad deset godina pratio sam svaku predizbornu kampanju i imam osjećaj da se na mitinzima čitaju govori koji su napisani davno. Obojeni su nacionalističkom retorikom, uvredama, praznim pričama.

Nažalost, takve riječi piju vodu među biračkim tijelom, koje u ekstazi, gromoglasnim aplauzom, pozdravlja ono što bi ljudi u razvijenim državama izviždali i čemu bi se podrugljivo smijali.

Baš ti, zabavljači u odjeći političara, potom nam kroje sudbinu u naredne četiri godine.

Mi smo, u suštini, najveći krivci za sve što nam se dešava. Nijemi smo posmatrači. Biramo, a kada izaberemo - žalimo.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.