Priznanje humanitarcima za veliko pregalaštvo

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2015, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje humanitarcima za veliko pregalaštvo

Igor Rašula, predsednik humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Srbiji bio je ovih dana drag gost beogradskog Dopisništva "Vesti" kojom prilikom je ovom mladom čoveku uručena zahvalnica Humanitarnog mosta za učešće i zajednički nastup u brojnim našim akcijama, kako u otadžbini tako i širom sveta.

Volonteri organizacije koja postoji deset godina, a čiji dobar glas dosad nije došao u pitanje, neprekidno posećuju socijalno ugrožene srpske porodice u matici, administrativna >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << granica prema Kosmetu im takođe nije problem, pomažu stanovništvo u Republici Srpskoj, u Crnoj Gori, Makedoniji, obilaze sugrađane u Hrvatskoj... "Više od milion evra izdvojeno je za socijalno ugrožene porodice. Trudimo se da porodicama obezbedimo najosnovnije uslove za život, ali i rad, kako bi vremenom sopstvenom snagom i angažovanošću uspeli da zarade za sopstvene potrebe", ističe Igor Rašula.

U dosadašnjem radu organizacija Srbi za Srbe prikupila je više od milion evra u donacijama, a svakako najviše u vreme od kada je pokrenut projekat "Borba protiv poplava" i "Kosmet je Srbija". Srpski narod spreman je uvek da pomogne ljudima u nevoljama, ali samo onda kada se pošteno i otvoreno radi na dostavljanju pomoći", ističe Rašula objašnjavajući da se donacije, pre svega, prikupljaju putem zvaničnih računa pri svakom registrovanom ogranku organizacije.

Pomoć organizacije Srbi za Srbe isključivo se isporučuje u robi, dakle donacije u novcu su isključene. Vrednosti donacije po porodici variraju, ali se može reći da su u proseku oko 800 evra. Pomažemo u opremanju i dogradnji kuće, u poljoprivredi, stočarstvu, u mašinama za domaćinstvo i obradu zemlje, u uvođenju vode i struje, radovima na dogradnji i popravci štala i drugo, ističe Rašula kojem ovo nije prvo priznanje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.