Priznanje SZO za Institut

Izvor: B92, 06.Sep.2013, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanje SZO za Institut

Beograd -- Institut za mentalno zdravlje u Beogradu ponovo je nominovan u status Kolaborativnog centra Svetske zdravstvene organizacije.

Prof. dr Dušica Lečić Toševski je ponovo izabrana za rukovodioca u naredne četiri godine.

"Na ovaj način, uz ogromnu čast koja je ukazana, Kolaborativni centar ponovo preuzima odgovornost za rad i saradnju sa SZO u oblasti edukacije zdravstvenih radnika i drugih stručnjaka zaposlenih u sektoru zdravstvene zaštite", saopštio je Institut.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Cilj rada Kolaborativnog centra biće dalji razvoja timova za mentalno zdravlje u lokalnim zajednicama, zaštita dece od zlostavljanja i zanemarivanja, pomoć porodicama osoba obolelih od mentalnih poremećaja, kao preventivnim aktivnostima, kao i prepoznavanje komorbiditeta mentalnih i telesnih poremećaja i nihovo lečenje interdisciplinarnom saradnjom".

U planu je da se nastave dalji razvoj i usavršavanje treninga i edukacija, koordinacijom postojećih programa SZO u Srbiji i regionu, uz pružanje odgovarajuće tehničke podrške SZO i u saradnji sa drugim evropskm kolaborativnim centrima SZO.

Uz veliku zahvalnost regionalnog direktora SZO Institutu za mentalno zdravlje kao kolaborativnom centru SZO i, pre svega, rukovodiocu Kolaborativnog centra prof. dr Dušici Lečić Toševski, direktorki Instituta za mentalno zdravlje, istaknut je izuzetno značajan doprinos u najvažnijim oblastima delovanja SZO, u protekle četiri godine.

"Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je i na ovaj način prepoznat kao ravnopravni partner SZO i kao nejeminentniji nosilac razvoja najznačajnijih programa SZO u regionu", navedeno je u saopštenju.

Institut je ove godine postao i član Svetske federacije za mentalno zdravlje i Međunarodnog koledža za medicinu usmerenu na osobu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.