Priznanja TOS  etno restoranu Bakin salaš i agenciji Magelan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja TOS etno restoranu "Bakin salaš" i agenciji "Magelan"

BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije obeležila je Svetski dan turizma uručivanjem tradicionalnih nagrada "Turistički cvet" organizacijama i pojedincima za podizanje kvaliteta usluga i promociju turizma Srbije.

Državni sekretar za turizam Goran Petković je naglasio da su ta priznanja, koja su dodeljena u 12 kategorija, način da se skrene pažnja javnosti na turizam kao značajnu privrednu delatnost, koja daje "velike prinose" i u svetu ima stalnu pozitivnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stopu razvoja.

Nagradu "Turistički cvet" dobila je Organizacija za turizam, kulturu i sport Sokobanja, a kao specijalni događaj u funkciji promocije turizma nagrađen je 47. Dragačevski sabor.

Specijalna nagrada dodeljena je građanima Beograda za unapređenje turizma i promociju Srbije u svetu, jer su ove godine bili izuzetno dobri, ljubazni i predusretljivi domaćini učesnicima velikih manifestacija - "Evrosong", Kongresa medija i Sajma "Brejk siti".

Između ostalih, za najbolji ugostiteljski objekt etno-turizma proglašena je nacionalna kuća "Bakin salaš" u Somboru, najbolje seosko turističko domaćinstvo je etno park "Terzića avlija" u Zlakusi, najbolji vinski podorum je "Radenković" iz sela Trnavca.

Najuspešnija turistička agencija je "Magelan" iz Novog Sada, za predstavljanje Srbije kao turističke destinacije preko elektronskih i štampanih medija nagrađena je nacionalna asocijacija turističkih agencija JUTA.

Nagrada za najbolje uređenu turističku ambijentalnu celinu pripala je arheološkom nalazištu "Viminacijum".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.