Priznanja Čovek godine dobili su...

Izvor: Mondo, 20.Dec.2015, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja "Čovek godine" dobili su...

Godišnja priznanja "Čovek godine", koja Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dodeljuje ustanovama I izuzetnim pojedincima koji rade u sistemu socijalne zaštite, uručena su u Narodnom pozorištu.

Foto: Tanjug, Tanja Valič

U kategoriji zaposlenih u Centru za socijalni rad ili organu starateljstva nagradu je dobio Zoran Mirosavljević, rukovodilac Odeljenja Obrenovac u okviru Gradskog centra za socijalni rad Beograd.

Godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << priznanje u kategoriji zaposlenog u Ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece bez roditeljskog staranja i dece sa smetnjama u razvoju ove godine dobio je direktor Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd Dragan Rolović.

U kategoriji zaposlenog u Ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih invalidnih lica očuvanih mentalnih sposobnosti, duševno obolelih lica i mentalno nedovoljno razvijenih odraslih lica, za smeštaj penzionera i drugih starih lica priznanje je dodeljeno Vladici Stanojeviću,

direktoru Zavoda za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" iz Kragujevca.

Nagrada penzionisanom licu, koje je pre odlaska u penziju bilo zaposleno u sistemu socijalne i porodične zaštite dodeljena je Radmili Mitrović, diplomiranom specijalnom pedagogu iz Negotina.

Priznanje u kategoriji hranitelja, odnosno lica koje obavlja poslove porodičnog smeštaja dodeljeno je Ametović Jeleni iz Bojnika.

Posebnu zahvalnicu Ministarstvo je dodelilo Ketlin Brašić, specijalisti za program zaštite dece u UNICEF.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je da u socijalnoj zaštiti ima oko 14.000 zaposlenih i oni brinu o 3.330.000 korisnika.

Vulin je uoči dodele nagrada rekao da se o zaposlenima u centrima za socijalni rad "govori uvek samo kada je ružno I teško", ali je istakao da oni daju najveći i najbolji deo sebe svakome kome je pomoć potrebna.

Ovaj posao se ne radi zbog novca. Nemamo visok prosek, ali imamo beskrajno pravo da kažemo da smo možda najhumaniji deo ovog društva, rekao je Vulin.

On je zahvalio Udruženju osiguravača Srbije što ih već drugu godinu podržava u ovoj akciji i naglasio da nagrade koje su večeras dodeljene nisu iz budžetskih sredstava.

Upitan da li ima viška zaposlenih u socijalnoj zaštiti, Vulin je odgovorio da nema.

Dobili smo maksimalan broj i uklapamo se u to, rekao je Vulin i dodao da će biti smanjenja broja zaposlenih u samom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnoj službi za zapošljavanje i PIO fondu.

On je istakao da nijedan radnik u socijalnoj zaštiti, kao što su domovi za nezbrinutu decu, stare, ometene u razvoju, neće biti otpušten.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.