Privremeno prekinuto ispitivanje vakcine

Izvor: B92, 13.Okt.2020, 07:27

Privremeno prekinuto ispitivanje vakcine

Privremeno prekinuto ispitivanje potencijalne vakcine protiv koronavirusa, koju razvija kompanija "Džonson and Džonson", zbog bolesti učesnika testiranja.

Kako se navodi, bolest učesnika testiranja ispituje nezavisni odbor za nadgledanje podataka i bezbednosti, prenosi Rojters.

U saopštenju se ističe da su takve pauze uobičajene tokom velikih ispitivanja koja mogu da obuhvate desetine hiljada ljudi.

Ovo je drugi zastoj u ispitivanju vakcine koje sprovodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više proizvođača u svetu, nakon što je Astra Zeneka pravila pauzu u kasnoj fazi testiranja svoje eksperimentalne vakcine koja se razvija na Univerzitetu Oksford, takođe zbog bolesti učesnika studije.

Ispitivanja te vakcine u Velikoj Britniji, Brazilu, Južnoafričkoj Republici i Indiji su nastavljena, ali u SAD još traje pauza.

Kompanija Džonson i Džonson saopštila je prošlog meseca da je njena eksperimentalna vakcina protiv kovida 19 proizvela jak imuni odgovor u ranoj i srednjoj fazi ispitivanja, nakon čega je započela finalna faza sa 60.000 učesnika, a rezultati su se očekivali krajem ove ili početkom naredne godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.