Privremeno povučen lek Ferveks

Izvor: RTS, 30.Maj.2013, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privremeno povučen lek Ferveks

Lekovi Ferveks za decu i Ferveks za odrasle privremeno su povučeni sa tržišta Srbije. Lekovi povučeni iz predostrožnosti posle informacije da je kod leka Fervex Adult Raspberry, koji nije na tržištu Srbije, "ustanovljeno odstupanje prilikom prilikom mikrobiološkog ispitivanja".

Kompanija Pharma Swiss Srbija saopštila je da je privremeno povukla iz prometa lekove Ferveks za odrasle i Fervex za decu proizvođača Bristol-Myers Squibb.

Posle obaveštenja dobijenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od kompanije Bristol-Myers Squibb da je tokom rutinskog ispitivanja leka Fervex Adult Raspberry ustanovljeno odstupanje prilikom mikrobiološkog ispitivanja, doneta je odluka o privremenom povlačenju iz prometa svih serija lekova ferveks za odrasle i Ferveks za decu, radi dodatnih analiza, navodi se u saopštenju.

"Napominjemo da na tržištu Republike Srbije lek Fervex Adult Raspberry nije registrovan i ne nalazi se u prometu, ali je sličnog sastava kao lekovi navedeni u saopštenju proizvođača, te je kao dodatna mera predostrožnosti doneta dobrovoljna odluka o njihovom privremenom povlačenju sa tržišta Srbije", ističe kompanija Pharma Swiss Srbija.

Prema saopštenju, "na navedene lekove nisu registrovane prijave neželjenih reakcija, niti je bilo prijavare reklamacija u vezi sa ovim događajem". O svim preduzetim aktivnostima, u skladu sa zakonskim obavezama, blagovremeno su obaveštene sve relevantne institucije, naglašava kompanija Pharma Swiss Srbija.

Ferveks za odrasle bez šećera i dalje je u redovnoj prodaji, navodi se na kraju saopštenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.