Privremeno mirovanje dugovanja za najsiromašnije zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Apr.2020, 14:27

Privremeno mirovanje dugovanja za najsiromašnije zemlje

Predsednik Svetske banke Dejvid Melpas izjavio je da je uveren da će sa MMF postići saglasnost o privremenom mirovanju dugova najsiromašnijih zemalja sveta.

Melpas je u petak najavio da će se o ovom predlogu raspravljati na sastanku ministara finansija G-7 i G-20 iduće sedmice i izrazio očekivanje da će predlog dobiti široku podršku i u petak, na sastanku 25-članog Komiteta za razvoj Svetske banke i MMF.

"Siromašne zemlje očekuju da međunarodna zajednica preuzme vođstvo i olakša krizu dužnicima i uveren sam da ćemo to i postići", najavio je Melpas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.