Privremene bolnice potrebne dok god virus cirkuliše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2020, 16:28

Privremene bolnice potrebne dok god virus cirkuliše

Epidemiji nije kraj sve dok Svetska zdravstvena organizacija ne proglasi kraj pandemije, rekao je danas epidemiolog dr Predrag Kon.

Takođe, sve dok virus cirkuliše i dok otkrivamo nove zaražene potrebne su nam i privremene bolnice.

"Privremene bolnice su potrebne jer ćemo i dalje otkrivati pozitivne na Kovid 19", rekao je dr Predrag Kon, na pitanje koliko je pacijenata do sada otpušteno iz privremenih bolnica i do kada će one biti potrebne.

Kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ova situacija će trajati najmanje još mesec dana.

"Svojevremeno sam govorio da je za očekivati da će trajati deset do 12 nedelja s tim što to ne znači da je nakon toga sve završeno", rekao je Kon.

Dodao je da nas na to upozorava i Svetska zdravstvena organizacija - da nije završeno dok god virus i dalje cirkuliše.

"Mi ćemo moći da popuštamo i skidamo mere, ali proglašena epidemija u Srbiji ostaje. Čekaćemo sve dok Svetska zdravstvena organizacija ne objavi da je pandemija završena, a na to ćemo bogami dosta čekati jer virus ide na južnu hemisferu, a da li će da se vrati to ćemo da vidimo", dodao je Kon.

Istina je, kaže, da se iz privremenih bolnica otpušta sve više obolelih od novog koronavirusa.

Rekao je da je ogroman broj onih koji nemaju nikakve ili imaju blage simptome i dodao da se upravo te osobe smeštaju u privremene bolnice.

"Mi povećavamo testiranje i još više ćemo ga povećavati i polako proširujemo indikacije…sve više ćemo testirati i sve više stezati obruč oko virusa. To je cilj, a istovremeno kapaciteti bolnica će se oslobađati i ljudi polako vraćati u normalan život", rekao je Kon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.