Privođenja zbog Galenike! Pao i direktor SPS-a?

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2014, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenja zbog "Galenike"! Pao i direktor SPS-a?

Pripadnici Uprave kriminalističke policije privode lica zbog sumnje da su malverzacijama sa prodajom lekovima oštetili "Galeniku" za 75 miliona evra. Kako B92 saznaje, među licima obuhvaćenim akcijom je i Dejan Backović, bivši predsednik UO "Galenike" i funkcioner SPS.

Foto: Ilustracija

 

Policija i Tužilaštvo su utvrdili da je Backović odgovoran za zloupotrebu službenog položaja jer je naredio bivšem direktoru "Galenike" Nenadu Ognjanoviću da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << potpiše ugovore sa "Velefarmom" o isporuci robe kao i da postane solidarni dužnik te kompanije za uzimanje kredita od 2,2 miliona evra, prenosi RTS.

 

Krajem januara je potvrđena optužnica protiv bivšeg direktora "Galenike" Nenada Ognjanovića i još devet osoba optuženih da su oštetili fabriku za višemilionske iznose.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija privodi bivše čelnike Galenike

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Maj.2014

BEOGRAD - Među licima obuhvaćenim akcijom je i Dejan Backović, bivši predsednik UO "Galenike" i funkcioner SPS.

Nastavak na SEEbiz.eu...

DAČIĆEV DIREKTOR PAO ZBOG GALENIKE: Backović oštetio državu za milijardu dinara!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2014, 07:07

Bivši čelnici „Galenike“ i „Velefarma“ terete se da su učestvovali u malverzacijama zbog kojih je „Galenika“ pretrpela štetu od 75 miliona evra..BEOGRAD - Dolijali...Direktor SPS, nekadašnji predsednik Upravnog odbora „Galenike“ Dejan Backović, bivši generalni direktor „Galenike“...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.