Privođenja, novi rat saopštenjima

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privođenja, novi "rat" saopštenjima

Član Predsedništva DS i potpredsednik Skupštine Vojvodine Milivoj Vrebalov je privedes. DS: To je pritisak. SNS: Laži Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat.

U DS-u su kazali da ne znaju zašto je Vrebalov priveden i dodali da će više informacija znati kasnije večeras.

Sam Vrebalov rekao je za Radio-televiziju Vojvodine da čeka u prostorijama policije da bude saslušan u vezi sa projektom za školu za decu sa posebnim potrebama u Vojvodini.

Vrebalov je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za potpredsednika Skupštine Vojvodine izabran 2012. godine, a pre toga je bio predsednik opštine Novi Bečej.

Večeras je u Novom Sadu priveden i bivši direktor Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine Momčilo Milović i on se nalazi na saslušanju, potvrđeno je agenciji Beta u Demokratskoj stranci.

U DS-u su kazali da nemaju precizne informacije o tome zašto je Milović priveden, ali da se nezvanično radi o istrazi oko dogradnje Muzičke škole u Šidu.

Demokratska stranka (DS) saopštila je večeras da privođenje njenog funkcionera i potpredsednika Skupštine Vojvodine Milivoja Vrebalova predstavlja nastavak pritisaka na pokrajinsku Vladu i Skupštinu.

U toj stranci navode da je Vrebalov jedan od pokrajinskih poslanika DS koje je potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović kontaktirao nudeći im da napuste svoj poslanički klub u zamenu za novac, različite povlastice i upozoravajući ih na to da može da utiče na pravosudne organe.

"Dok su neki poslanici koji su prešli u poslanički klub SNS odmah osetili posledice toga kroz razne privilegije i povlastice koje su dobili, večeras smo saznali šta se dešava onim poslanicima koji takve ponude naprednjaka odbiju", navodi se u saopštenju.

Privođenje Vrebalova i bivšeg direktora Fonda za kapitalna ulaganja Momčila Milovića vrlo brzo nakon što je šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine Borislav Novaković priveden dva puta u godinu dana, uverava demokrate da se radi o nastavku pritisaka na pokrajinsku skupštinu.

"Očigledno širom Srbije oprobane metode potkupljivanja, ucenjivanja, zastrašivanja i pretnji nisu dovoljne da se sa 24 mandata napravi većina bez onih koji su na izborima osvojili 59", saopštila je Demokratska stranka.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je večeras da "laži Bojana Pajtića Vojvodinu vode u sunovrat".

Mirović je odgovarajući na optužbe DS da je Vrebalovu, koji je danas priveden na informativni razgovor, nudio da napusti poslanički klub DS u zamenu za novac i različite povlastice, rekao Tanjugu da Vrebalovu nikada nikada ništa nije nudio osim što je "upozoravao da milionske pronevere i afere u organizaciji Bojana Pajtića moraju predstati".

"Iako sam u prvi mah mislio da se ne obazirem na bolesne laži psihopate i umobolnika Bojana Pajtića, koji me bez ikakvih dokaza, u saopštenju političke stranke koju vodi, lažno optužuje i kleveće, jasno je da sam morao reagovati i reagujem upravo zbog toga da svuda i na svakom mestu pokažem razmere laži, ludila i izopačenosti kojom je Pajtić opsednut", rekao je Mirović.

"Sunovratu Vojvodine u koju je vodi kriminalac Bojan Pajtić moramo se suprostaviti svim političkim sredstvima jer ukoliko to ne učinimo zločinačka organizacija koju Pajtić predvodi do kraja će uništiti Vojvodinu i pretvoriće je u kaljugu za večno iživljavanje, otimačine i pronevere", naveo je Mirović.

On je na kraju pozvao Demokratsku stranku da, kako je rekao, "povrati dostojanstvo i čast i da prestane da obmanjuje javnost".

Predsednik Demokratske stranke (DS) i Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je večeras da će tužiti potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića zbog teških uvreda koje je izgovorio na njegov račun.

Pajtić je agenciji Beta rekao da ne želi da komentariše Mirovićevu izjavu i dodao da će ga tužiti za uvredu i klevetu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.