Privileg pružio 3.000 pravnih saveta

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privileg pružio 3.000 pravnih saveta

U prvoj godini postojanja bečko Udruženje građana Privileg pružilo je više od 3.000 besplatnih pravnih saveta i uspelo je reši oko 2.000 slučajeva. Udruženje je pokrenuto s ciljem da pruži pravnu pomoć na maternjem jeziku za oko pola miliona građana poreklom sa prostora bivše Jugoslavije.

Trenutno ono okuplja 2.342 osobe koje su im se, zbog nedovoljno dobrog znanja nemačkog jezika i zakona Austrije i EU, obratile za pomoć. Najviše je tražena pomoć kod regulisanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << viza - 40 odsto, smanjenja stanarine u starogradnji - 25 odsto, finansijskog savetovanja (kredita i ličnog bankrota) - 20 odsto, povraćaja novca kod zavisnosti od kocke - 10 odsto, radnog prava - tri odsto i ostalih usluga - dva odsto.

Najveći broj članova, njih 50 odsto, je srpske nacionalnosti, 30 odsto je poreklom iz Bosne i Hercegovine, 10 odsto iz Hrvatske, pet odsto iz Crne Gore, dok ih je isto toliko iz Makedonije, Albanije, Bugarske, Rumunije i Mađarske, pokazuje interna statistika Udruženja građana Privileg.

Iz udruženja napominju da 90 odsto članova stanuje u Beču, ali da im pristupaju i oni koji žive u Gracu, Inzbruku, Salcburgu i drugim mestima širom Austrije.

- Svakodnevne gužve u prostorijama Privilega, potreba da proširujemo oblasti u kojima nudimo asistenciju i pomoć, kao i broj advokata, bankarskih savetnika, notara, prevodilaca, osiguravajućih društava i kompanija koje finansiraju vođenje sudskih postupaka, najbolji su dokaz da je ovakva organizacija bila neophodna Austriji i našim ljudima iz dijaspore - ističe Zoran Kalabić, predsednik Udruženja građana Privileg.

Privileg je okupio značajan broj poznatih advokata, koji svako iz svoje oblasti, svakodnevno pomažu našim građanima da reše egzistencijalna pitanja.

Udruženje je od osnivanja do danas proširilo sferu delovanja, tako da osim angažmana u granama krivičnog, boravišnog, radnog, stambenog i porodičnog prava, naši građani sada mogu da potraže pomoć i kod pitanja finansiranja i refinansiranja, kreditiranja, poreskih olakšica, osiguranja, povraćaja novca kod kockanja, pokretanja biznisa i drugih pitanja koja tište naše građane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.