Privedeno pet carinika

Izvor: B92, 24.Mar.2015, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno pet carinika

U Sremskoj Mitrovici je privedeno pet carinika osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja kojom su oštetili budžet Srbije za više od 17 miliona dinara.

Osumnjičeni su radili na carinskoj ispostavi Sremska Mitrovica u carinarnici Šabac i određen im je pritvor od 48 sati, saopštila je Uprava carina.

Oni se sumnjiče da su tokom cele 2013. godine prekoračivali granice svojih ovlašćenja prilikom carinjenja uvezene kineske robe, tako što su, u dogovoru s >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kineskim i srpskim državljanima, vlasnicima firmi koje se bave prodajom te robe, određivali i primenili nižu carinsku osnovicu za obračun dažbina.

"Uprava carina neće dozvoliti da bilo ko od njenih službenika nesmetano nanosi štetu državnom budžetu zloupotrebljavajući ovlašćenja i zbog toga će, u saradnji sa policijom, nastaviti intenzivno da prikuplja podatke o radu svojih zaposlenih", ističe se u saopštenju Uprave carina.

Ta služba je podsetila da građane mogu da anonimno prijave nepravilnosto u radi carinika na telefone 064/732 i 066/ 303-300, kao i na i-mejl adresu unutrasnja_kontrola@carina.rs na koju je 2014. godine stiglo 25 prijava.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.