Privedeno 20 Srba kod Podujeva

Izvor: RTS, 23.Jan.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 20 Srba kod Podujeva

Grupa od 23 Srba privedena je u selu Medragovac kod Podujeva zbog ulaska u pokrajinu na mestu na kojem to nije dozvoljeno, saopštila je kosovska policija.

Policija na Kosovu i Metohiji je u selu Medragovac kod Podujeva privela grupu od oko 23 Srba zbog kako je rečeno, ulaska u pokrajinu na mestu na kojem to nije dozvoljeno.

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović je rekao agenciji Beta da je tražio od Euleksa da iz pritvora budu pušteni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << privedeni Srbi.

Ivanović je osudio privođenje 20-tak Srba u policijsku stanicu u kosovskom selu Lužane i rekao da to pokazuje da je potrebna saradnja Euleksa sa vlastima u Srbiji da se takve stvari ne bi dešavale.

"Euleks mora da utiče na Kosovsku policijsku službu da se uzdržava od sličnih akata jer ljudi koji dolaze na groblje, ne mogu predstavljati opasnost ni za koga", rekao je Ivanović i dodao da privedeni ne mogu da plate kazne od po 250 evra.

Portparol policije Baki Keljani izjavio je da je grupa Srba ilegalno ušla na Kosovo preko sela Sekirača, kako bi u selu Medragovac, na teritoriji opštine Podujevo, dala šestomesečni pomen preminulom rođaku.

Šestoro Srba, koji su stanovnici Kosova, su pušteni, a sa 17 Srba je obavljen razgovor u policiji i oni se sada nalaze kod sudije", rekao je portparol KPS-a.

Grupa Srba je na Kosmet ušla u sedam automobila, oko devet časova pre podne.

"Pošto su prešli na mestu gde to nije dozvoljeno, tretiramo ih da su ilegalno ušli na Kosovo. Primetila ih je granična patrola kosovske policije i pošto su završili sa obredom, privela ih u policijsku stanicu u Lužanu", rekao je portparol Keljani.

Rođaci Srba koji su u policiji zadržani, preneli su da su oni unazad godinu dana više puta koristili put kod Sekirača kako bi došli do Medragovca.

To selo je kilometar unutar teritorije Kosmeta, na samoj administrativnoj liniji sa centralnom Srbijom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.