Privedeno 16 građana Srbije zbog ilegalnog rada

Izvor: Blic, 11.Feb.2012, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeno 16 građana Srbije zbog ilegalnog rada

Regionalno odeljenje Federalne službe za migracije (FMS) u gradu Belogorsku u Amurskoj oblasti privelo je i zadržalo 16 gradjana Srbije zbog nezakonitog boravka.

Prema navodima regionalnog predstavnika FMS, reč je o radnicima koji su bili zaposleni na izgradnji naftovoda i koji su po isteku ugovora nelegalno produžili boravak i radili "na crno", a otkriveni su tokom racije koju je sprovela FMS, preneo je list "Rosiskaja gazeta".

O tome da u Belogorsku žive "neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranci" službenici FMS saznali su od meštana, pa su došli da provere njihov identitet.

Prema izjavi predstavnika FMS situaciju komplikuje činjenica da državljani Srbije ne govore ruski jezik, a služba nema prevodioce za srpski jezik, pa je podatke o njima prikupljala preko interneta.

Za kršenje režima boravka stranih gradjana u Rusiji, oni će morati da plate po 2.000 rubalja (50 evra), dok će njih 10 koji su radili "na crno" morati da plate i dodatne 2.000 rubalja za taj prekršaj.

Kako su saopštili u FMS, trenutno se rešava pitanje njihove deportacije u Srbiju.

Belogorsk se nalazi na krajnjem istoku Rusije nedaleko od granice sa Kinom.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pohapšeni Srbi ilegalci u Rusiji

Izvor: Mondo, 11.Feb.2012

Regionalno odeljenje Federalne službe za migracije (FMS) u gradu Belogorsku u Amurskoj oblasti privelo je i zadržalo 16 građana Srbije zbog nezakonitog boravka.

Nastavak na Mondo...

Rusija: Privedeno 16 Srba

Izvor: B92, 11.Feb.2012

Moskva -- Regionalno odeljenje Federalne službe za migracije u gradu Belogorsku u Amurskoj oblasti privelo je i zadržalo 16 građana Srbije zbog nezakonitog boravka...Prema navodima regionalnog predstavnika FMS, reč je o radnicima koji su bili zaposleni na izgradnji naftovoda i koji su po isteku ugovora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.