Privedeni osumljičeni za malverzacije u robinim rezervama

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni osumljičeni za malverzacije u robinim rezervama

U Tužilaštvo za organizovani kriminal policija je privela četvoro osumnjičenih da su Republičku direkciju za robne rezerve oštetili za oko 270 miliona dinara.
Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je svim osumnjičenima određeno zadržavanje od 48 sati radi njihovog saslušanja koje će uskoro početi.

Policija je privela direktora privrednog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ''Mili mlin'' iz Velikog Gradišta Jasminu Furundžić, bivšu načelnicu Odeljenja za urbanizam, komunalno stambene i imovinsko pravne poslove opštinske uprave opštine Veliko Gradište Zoricu Dragutinović, kontrolora ''Jugoinspekta'' AD Beograd Vlasitimra Stankovića i Miomira Paunovića iz Beograda, načelnika načelnika Odeljenja za prehrambene proizvode u Republičkoj direkciji za robne rezerve.

Oni se, kako je naveo tužilac terete da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Prema navodima krivične prijave, sumnja se da je Furundžićeva od 2008. do 2013. godine prisvojila više od 10.000 tona merkantilne pšenice u vrednosti od preko 245 miliona dinara koja joj je bila poverena na skladištenje, rekao je tužilac.

Pored toga, u krivičnoj prijavi se navodi da je neosnovano naplatila i preko 25 miliona dinara po osnovu pružanja usluge skladištenja za robu koju nije imala na zalihama, a da su joj u tome pomogli Dragutinovićeva i Stanković.

Paunoviću se krivičnom prijavom stavlja na teret da je neosnovano vršio plaćanje usluge skladištenja nakon utvrđivanja manjka što je, prema rečima Radisavljevića, podrazumevalo njegovu obavezu da obustavi dalja plaćanja i skladištenje robe u skladištu "Mili mlin".

Na ovaj način osumnjičeni su preduzeću ''''Mili mlin'''' pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 270 miliona dinara, za koliko su oštetili Republičku direkciju za robne rezerve, navodi se u saospstenju policije koje je stiglo jutros.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.