Privedeni Marovićev brat i gradonačelnik Budve

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2010, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni Marovićev brat i gradonačelnik Budve

Gradonačelnik Budve Rajko Kuljača i potpredsednik opštine Dragan Marović, brat doskorašnjeg potpredsednika Vlade Crne Gore Svetozara Marovića, privedeni su jutros u Specijalno tužilaštvo za organizovani krimnal u Podgorici, prenosi "Blic".

Potvrdu te informacije nije bilo moguće dobiti u policiji, čije specijalne snage obezbeđuju zgradu Tužilastva u centru Podgorice.

Kako penosi "Blic", privođenje Kuljača i Marovića naložilo je Specijalno tužilašto u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << okviru istrage nezakonitosti u slučaju nelegalne gradnje na rtu Zavala kod Budve.

Tu istragu je krivičnom prijavom inicirala nevladina organizacija "Mreža sa afirmaciju nevladinog sekotra MANS". Kod specijalne tužiteljke za organizovani kriminal Đurđine Ivanović pored Kuljače i Marovića, privedeno je još nekoliko osoba iz Budve.

Afera “Zavala” otvorena je pre nekoliko godina kada su mediji objavili da gradnja 40 eksluzivnih vila i jednog solitera na rtu Zavala kod Budve snažno napreduje, ali - bez građevinske dozvole.

Kao jednog od investitora, crnogorski mediji pominjali su Svetozara Marovića, tadašnjeg potpredsednika vlade.

U februaru 2008. godine budvanska komunalna policija donela je rešenje o zabrani radova na rtu Zavala. Ruska "Miraks grupa", zvanični investitor na Zavali, međutim, iako nema građevinsku dozvolu, nastavila je sa radovima na vilama.

Odluku o zabrani radova i pečaćenju gradilišta "Miraks" do sada nije poštovao.

U okviru istog turističkog kompleksa, najavljena je gradnja hotela sa više od 20 spratova. Vlasnik većeg dela zemljišta na kojem se gradi je kompanija Zavala invest, čiji su osnivači Rusi i firma "Moninvest" Svetozara Marovića.

Početkom marta prošle godine ruska kompanija “Mirax Balkan” je saopštila da ubrazno radi na realizaciji velikog građevinskog projekta “Astra Montenegro”, na rtu Zavala kod Budve, u koji će, kako je planirano, uložiti oko 200 miliona evra.

Direktor kompanije “Mirax Balkan” Vječeslav Leibman je izjavio tada da se radovi na završetku 38 luksuznih vila obavljaju planiranom dinamikom i da je zbog obrade fasade i unutrašnjeg enterijera u tim objektima svakodnevno angažovano oko 100 do 400 radnika.

Leibman je rekao da je u toku i izgradnja putne infrastrukture i šetališta kroz to buduće ekskluzivno naselje, kao i izgradnja pratećih objekata, kao što su restorani, kafići, parkovske površine, razni prodajni objekti i prostori za rekreaciju.

- Iako gradnja još nije završena, mi smo prodali 60 odsto vila, većinom poznatim i bogatim kupcima iz Rusije, pa smo zbog toga osnovali i Savet kupaca, kojima “Mirax” jednom mesečno organizuje besplatan dolazak u Budvu kako bi se uverili da gradnja ide planiranom dinmikom- kazao je Leibman.

On je saopštio da će svi radovi oko završetka luksuznih vila na Zavali biti završeni do 31. maja 2009., dok je za narednu jesen kompanija “Mirax” planirala postavljanje kamena temeljca za gradnju, na istom odredištu, super - luksuznog hotela od tridesetak spratova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.