Izvor: Blic, 14.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni Bugari zbog cepanja srpske zastave

Protiv dvoje bugarskih državljana policija je podnela krivične prijave jer su u Bosilegradu iscepali državnu zastavu Srbije.



Dvoje bugarskih državljana Atanas Borukov (32) i Dean Stančev (25) bili su u autobusu koji se vraćao u Bugarsku, a ispred Doma kulture u Bosilegradu popodne, oko 15.30 časova, polomili su koplje na kojima je bila zastava, pocepali je, i deo uneli u autobus, naveli su policijski zvaničnici.

Na graničnom prelazu autobus je zaustavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u njemu pronađen deo iscepane zastave, dok su protiv dve osobe podnete krivične prijave zbog vređanja i ugrožavanja ugleda Srbije.

Bugarski državljani su identifikovani i, s obzirom na delo koje su izvršili, biće predati u nadležnost istražnog sudije Okružnog suda u Vranju kome teritorijalno pripada Bosilegrad.

U Bosilegrad stigao je i bugarski konzul iz Niša, koji se prethodno telefonom informisao u policiji o kompletnom slučaju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.