Privedena tri čelnika Razvojne banke Vojvodine zbog malverzacija teških 20 miliona evra

Izvor: Blic, 23.Mar.2013, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena tri čelnika Razvojne banke Vojvodine zbog malverzacija "teških" 20 miliona evra

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da kriminalistička policija privodi tri osobe iz vrha Razvojne banke Vojvodine, osumnjičene da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona evra.

Veljović je agenciji Beta rekao da je, osim troje čelnika banke čiji je privodjenje u toku, krivičnom prijavom obuhvaćen i vlasnik 10 preduzeća za transport i održavanje puteva Dušan Borovica, koji je od ranije u pritvoru.

Direktor policije napomenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da će tokom dana biti poznato više detalja i da će javnost biti opširnije obaveštena u vezi sa celom akcijom.

Osumnjičeni su nekadašnji predsednici Izvršnog odbora Srdjan Petrović i Biljana Jovanović i bivši direktor Sektora za poslovanje sa privredom Slobodan Bajin.

Pored njih, krivičnom prijavom biće obuhvaćen i vlasnik deset preduzeća za transport i održavanje puteva Dušan Borovica, koji je od ranije u pritvoru. Oni se sumnjiče da su Borovicinim preduzećima odobrili nekoliko destina kredita u ukupnom iznosu od 25 miliona evra bez adekvatnih bankarskih garancija.

Ta suma predstavlja nezakonitu imovinsku korist za Borovicu, a štetu za Razvojnu banku Vojvodine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedena tri čelnika Razvojne banke Vojvodine

Izvor: Akter, 23.Mar.2013

Veljović izjavio je da kriminalistička policija privodi tri osobe iz vrha Razvojne banke Vojvodine, osumnjičene da su tu finansijsku instituciju oštetile za više od 20 miliona evra

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.