Privedena Katarina Rebrača

Izvor: Politika, 07.Apr.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedena Katarina Rebrača

Beogradska policija danas popodne je privela i odredila pritvor od 48 sati Katarini Rebrači, poznatoj manekenki koja se poslednjih godina bavila humanitarnim radom. Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je zloupotrebila službeni položaj u fondu čiji je ona osnivač.

Katarina Rebrača osnovala je dobrotvorni fond maja 2006. godine sa ciljem, kako je govorila, da rak dojke u Srbiji više ne bude tabu tema, odnosno da se posveti pažnja tom problemu. Kako je navedeno na sajtu fondacije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za sve svoje aktivnosti dobila je zvaničnu podršku od Ministarstva zdravlja i Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.

Takođe, na zvaničnoj internet prezentaciji, fond je od septembra 2006. prikupio više od 500.000 evra namenjenih kampanji za podizanje svesti o ranom otkrivanju raka dojke, besplatne preglede za više od 800 žena, adaptaciju, sanaciju i opremanje ambulantnog bloka na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, i prikupljanje sredstava za kupovinu digitalnih mamografa za onkološke institute u Novom Sadu i Beogradu.

Kako javljaju agencije, pored Katarine Rebrače uhapšene su i Mirjana Hristić (52) član Upravnog odbora Fonda i odgovorno lice agencije „Top image“ iz Beograda, Slađana Mironija (46) član Upravnog odbora Fonda i osnivač agencije, Tatjana Babac (38) osnivač agencije "Impact Konsalting" iz Beograda i Sandrina Bogunović (61) odgovorno lice agencije „Centar za kreativno domaćinstvo“ iz Beograda. Dodaje se da će one uz krivičnu prijavu, biti privedene istražnom sudiji višeg suda u Beogradu.

Inače, Katarina Rebrača rođena je 1972. godine u Njujorku. Sa šest godina napravila je prve korake u modnom svetu, a kao sedmogodišnja devojčica igrala je u filmu „Anđelo, ljubavi moja”. Takođe, glumila je u filmu „Vašar taštine” Brajana de Palme, a neko vreme je bila ekskluzivni prodavac Đorđa Armanija na Medison aveniji isključivo za VIP kupce. Posle mnogo godina provedenih u svetskim metropolama, Katarina je odlučila da dođe u Beograd gde je otvorila modnu agenciju „K models”.

R. H.

[objavljeno: 07/04/2010]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena Katarina Rebrača

Izvor: Kurir, 07.Apr.2010

BEOGRAD - Katarina Rebrača, osnivač Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime, za borbu protiv raka dojke, uhapšena je danas zbog sumnje da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz sredstava tog fonda, saznaje Tanjug. Rebrača je Fond osnovala u maju 2006. godine, a njegove aktivnosti su započete...

Nastavak na Kurir...

Katarina Rebrača uhapšena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2010

BEOGRAD - Katarina Rebrača, bivša manekenka i osnivač Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime za borbu protiv raka dojke, osnivač i direktor Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača i direktor agencije K models iz Beograda, uhapšena je danas zbog sumnje da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Uhapšena Katarina Rebrača

Izvor: Danas, 08.Apr.2010, 00:43

Katarina Rebrača (38), osnivač Dobrotvornog fonda za borbu protiv raka dojke, „Katarina Rebrača“, uhapšena je juče zbog sumnje da je prisvojila 37 miliona dinara iz sredstava tog fonda, namenjenih za humanitarnu pomoć, saopštio je MUP Srbije.

Nastavak na Danas...

Ko su Katarina Rebrača i Sandrina Bogunović?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2010

Katarina Rebrača i njena majka Sandrina Vagner Bogunović uhapšene su juče zbog sumnje da su preko Fonda za borbu protiv raka dojke prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37.000.000 dinara. Napravili smo za naše posetioce tekst koji govori više o životima srpske manekenke i njene majke...Katarina,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Bez kontrole humanitarnih akcija

Izvor: B92, 08.Apr.2010

Katarina Rebrača (Beta, arhiva)..Beograd -- Hapšenje Katarine Rebrače izazvalo sumnju u dobrotvorne akcije. Nije poznato ko u Srbiji kontroliše rad humanitarnih organizacija... Katarini Rebrača, predsednici Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime, određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati zbog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.